Clever Dripper

Chemex »

Hario V60 »


Připravte si doma svou výběrovou kávu kvalitně pomocí patentovaného filtru Clever.


Historie Clever Dripperu

Tato vskutku „chytrá“ metoda přípravy filtrované kávy z Taiwanu spojuje hlavní přednosti French Pressu a porcelánových filtrů Hario V60. Pomocí patentovaného ventilu lze snadno ovlivnit délku louhování kávy ve filtru a docílit tak excelentního šálku.

Návod k přípravě

Připravili jsme pro vás jednoduchý návod, jak si kávu na filtru Clever připravit, co možná nejkvalitněji. Za použití čerstvě upražené výběrové kávy tak docílíte mnohem lepšího chuťového zážitku, než na který jste zvyklí z většiny kaváren.

Kde lze Clever Dripper koupit?

V našem internetovém obchodě si můžete Clever Dripper s logem naší firmy kdykoliv pohodlně objednat. Můžete také navštívit jednu z našich kaváren, kde vám "Chytráčka" rádi ukážeme v akci.

E-shop


Příprava

Úvod

Co budeme potřebovat?

priprava clever
Krok 1

Připravte si kávu, horkou vodu a filtr

priprava clever
Krok 2

Důkladně propláchněte papírový filtr

Často velmi podceňovaný krok, který ale může kompletně zkazit i tu nejlepší kávu. Filtry dodávané společně s Clever Dripperem jsou poměrně tenké, např. oproti Chemexu, ale stejně je nutné je důkladně propláchnout horkou vodou. Pouze tak se zbavíte nechtěné papírové chuti v šálku

Pokud chcete mít z kávy maximální chuťový požitek, neobejdete se bez kvalitního mlýnku. Předem namletá káva velmi rychle oxiduje a ztrácí tak své aroma i chuť. Doporučujeme se vyvarovat levným čepelovým mlýnkům, které zrnka většinou spálí a navíc melou kávu velice nepravidelně. Pokud nechcete investovat několik tisíc korun do kvalitního elektrického mlýnku s mlecími kameny, poohlédněte se určitě po ručním mlýnku, který na domácí použití poslouží také velmi dobře. A káva vám po vynaložené práci bude chutnat dvojnásobně!

Clever vyžaduje o trochu jemnější namletí než French Press, ale mnohem hrubší než espresso. Výsledná čistá chuť bez známek prašnosti by vám měla posloužit jako vodítko

Krok 3

Zalití kávy a její louhování

priprava clever
Rady na závěr

Rady na závěr

Vždy se nechte řídit hlavně vaší chutí. Pokud vám káva přijde příliš hořká, zkuste ji přístě namlít o trochu hruběji a zvyšte poměr kávy/vody. Pokud má káva v šálku nevýrazné tělo a je příliš "tenká", zkuste opačný postup. Důležité je být v přípravě konzistentní. Pokuste se dodržovat stejnou dobu extrakce, teplotu vody atd.

Pokud vám i při použití kvalitních čerstvě upražených jednodruhových káv přijde chuť nezajímavá a nudná, vyzkoušejte změnit svůj zdroj pitné vody za kupovanou balenou. Kvalita vody je při přípravě kávy velmi často podceňována, přitom šálek kávy je z více než 98% voda.

Kam dál?

Kam dál?

  • Stáhněte si naší brožurku o různých přípravách kávy
Video


Chcete poznat další alternativní metody přípravy kávy doma?


  • Aeropress

    Aeropress

  • French Press

    French Press

  • Vacuum Pot

    Vacuum Pot

  • Chemex

    Chemex

  • Clever

    Clever

  • Hario V60

    Hario V60


Zajímá vás dobrá káva? Navštivte naše webové stránky www.doubleshot.cz

facebooktwitterflickrvimeoemail
nakupujte na eshopu